Deze website is een ontwikkeling van de Historische Vereniging Oud Veenendaal in samenwerking met andere culturele instellingen in Veenendaal

Legenda
Selecteer zelf uw categorieŽn.
Monument
Gedichten op muren
Rijksmonument
Kunstwerk
Markante plek
Markante gebeurtenis
Gem. monument
Routes
Open Monumentendag 2013
Historische route
Gedichten op Muren

Onze routes

 

De Historische Route voert u langs Rijks- en Gemeentelijke monumenten, gedenkstenen en kunstwerken in- en rond het centrum van Veenendaal. De lengte van de route is 4,5 kilometer.

Op 14 september vond de 27e editie plaats van de landelijke Open Monumentendag 2013. Het thema voor 2013 luidde: ‘Macht en Pracht’. In het kader van dat thema kon men o.a. in het oude deel van de Algemene Begraafplaats de graven bezoeken van vooraanstaande Veenendalers. Daarnaast konden verschillende andere monumenten worden bezocht, zoals Molen De Vriendschap, De Nieuwe Molen en de Ritmeesterfabriek. De route is bijna 10 km. lang.

Onder auspiciën van het KunstPlatform Veenendaal is de commissie ‘Gedichten op Muren’ in 2009 gestart met het ophangen van drie gedichten van Kees Stip op muren van een aantal gebouwen in Veenendaal. Dit aantal is uitgebreid tot een twintigtal werken van verschillende dichters. De route Gedichten op Muren geeft hiervan een prachtig overzicht. Als u opziet tegen een flinke wandeling kunt u de route natuurlijk ook per fiets volgen. Bij het gemeentehuis aangekomen wijken het routekaartje en de routeomschrijving van elkaar af. U kunt het beste de omschrijving volgen. De wandeltijd bedraagt ongeveer 45 minuten, de afstand is zo'n 3,5 kilometer.

 

Klik hier om naar de homepage te gaan.

Open Monumentendag 2013

Open Monumentendag 2013

Bekijk deze route Print deze route
Gedichten op Muren

Gedichten op Muren

Bekijk deze route Print deze route